← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Argentinska kött-empanadas

Små argentinska degknyten fyllda med smakrik köttfärs, kryddor, oliver och russin — bakade för att få frasiga skal och fylliga smaker.

Tid

4 h

Portioner

8 portioner

Svårighetsgrad

Medel

Favoriter

0 favoriter

snackfestmatargentinskbakadenötkötthandhållet
4.5 ★ (1)
Argentinska kött-empanadas

Ingredienser

8
portioner
  • 3 msk extra jungfruolivolja
  • 900 g nötfärs (ca 20 % fett)
  • 2 medelstora gula lökar, hackade
  • 2 små röda paprikor, urkärnade och hackade
  • kosher-salt och nymald svartpeppar efter smak
  • 3 msk malen spiskummin
  • 2 msk söt paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,3 tsk cayennepeppar
  • 3,5 dl kycklingbuljong med låg natriumhalt
  • 2 tsk socker
  • 1,2 dl russin
  • 1,2 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • ca 36 färdiga empanadasdeg-skivor (empanada- eller smördegsplattor)
  • 1 ägg, uppvispat (för pensling)

Anpassad från 8 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Hetta upp 2 msk olivolja i en stor gryta på hög värme. Lägg i nötfärsen och bryn under omrörning i 6-8 minuter tills den är genomstekt men inte helt mörk.

  2. 2

    Ta bort färsen och ställ åt sidan, lämna fettet kvar i grytan. Häll i resterande 1 msk olivolja och tillsätt lök och paprika. Fräs i 6-8 minuter tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och svartpeppar.

  3. 3

    Rör ner spiskummin, paprikapulver, oregano och cayennepeppar och låt fräsa ca 1 minut tills dofterna frigörs.

  4. 4

    Häll i buljong och den stekta färsen med eventuell vätska, tillsätt socker och rör om. Låt sjuda tills det mesta av vätskan reducerats, ca 15-20 minuter.

  5. 5

    Vänd ner russin och halverade oliver. Täck skålen och ställ kallt tills fyllningen är ordentligt sval, minst 3 timmar (kan göras dagen innan).

  6. 6

    Värm ugnen till 190 °C. Ta fram empanadadegarna och fyll varje med cirka 2 msk fyllning. Vik över och förslut kanterna genom att trycka med gaffel eller använda traditionellt veckade kantmönster.

  7. 7

    Placera empanadas på bakplåt täckt med bakpapper. Pensla med uppvispat ägg.

  8. 8

    Baka i ugnen ca 25-35 minuter, eller tills empanadas är gyllenbruna och frasiga. Låt svalna något före servering.

  9. 9

    Servera varma, gärna med chimichurri och en fräsch sallad vid sidan.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer