← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Banan­bröd

Ett enkelt och gott bananbröd som är en korsning mellan klassisk banan bröd och en “drizzle cake” — perfekt för att använda övermogna bananer och funkar utmärkt att frysa in.

Tid

1 h 5 min

Portioner

6 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

bakverkbananfikasnabbenkelfruktigtbrunch
5.0 ★ (1)
Banan­bröd

Ingredienser

6
portioner
  • 140 g smör, mjukt
  • 140 g strösocker
  • 2 stora ägg, vispade
  • 140 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 mycket mogna bananer, mosade
  • 50 g florsocker
  • En näve torkade bananchips (till dekoration)

Anpassad från 6 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 °C (160 °C varmluft)/gas 4. Smörj en brödform (2 lb ≈ 900 g form) och fodra med bakpapper.

  2. 2

    Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen lite i taget tillsammans med en sked mjöl.

  3. 3

    Vänd ner resten av mjölet, bakpulver och mosade bananer. Häll smeten i formen och baka i ungefär 50 minuter eller tills en sticka kommer ut ren.

  4. 4

    Låt brödet svalna i formen ca 10 minuter, ta sedan ut och låt svalna på galler.

  5. 5

    Blanda florsocker med 2-3 tsk vatten till en lös glasyr. Ringla över brödet och dekorera med torkade bananchips.