Statiskt genererad
Bananbröd
Ett enkelt och gott bananbröd som är en korsning mellan klassisk banan bröd och en “drizzle cake” — perfekt för att använda övermogna bananer och funkar utmärkt att frysa in.
Tid
1 h 5 min
Portioner
6 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 140 g smör, mjukt
- 140 g strösocker
- 2 stora ägg, vispade
- 140 g mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 mycket mogna bananer, mosade
- 50 g florsocker
- En näve torkade bananchips (till dekoration)
Anpassad från 6 portioner
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 180 °C (160 °C varmluft)/gas 4. Smörj en brödform (2 lb ≈ 900 g form) och fodra med bakpapper.
- 2
Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen lite i taget tillsammans med en sked mjöl.
- 3
Vänd ner resten av mjölet, bakpulver och mosade bananer. Häll smeten i formen och baka i ungefär 50 minuter eller tills en sticka kommer ut ren.
- 4
Låt brödet svalna i formen ca 10 minuter, ta sedan ut och låt svalna på galler.
- 5
Blanda florsocker med 2-3 tsk vatten till en lös glasyr. Ringla över brödet och dekorera med torkade bananchips.