← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Bön- och halloumistuvning

En snabb och enkel vegetariskt stuvning med bönor och halloumi, perfekt för en vardagsmiddag.

Tid

25 min

Portioner

2 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

1 favorit

BönorHalloumiVegetarisktStuvning
4.0 ★ (1)
Bön- och halloumistuvning

Ingredienser

2
portioner
  • 7,2 dl olivolja
  • 1 lök, tunt skivad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 3 msk röd chili pesto
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 burk (400 g) blandade bönor, avrunna och sköljda
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 125 g halloumi, skivad
  • ½ liten knippe färsk koriander, finhackad
  • Vitlöksbröd (valfritt, för servering)

Anpassad från 2 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Värm 1,7 dl olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt löken och paprikan tillsammans med en nypa salt och stek i 10 minuter eller tills de mjuknat. Tillsätt vitlöken, peston och malen koriander, och laga i 1 minut. Tillsätt bönorna och tomaterna tillsammans med 1,2 dl vatten, koka upp och låt sjuda utan lock i 10 minuter.

  2. 2

    Tillsätt resterande olja i en separat stekpanna över medelhög värme. Stek halloumin i 2 minuter på varje sida eller tills den är gyllenbrun.

  3. 3

    Smaka av bönstuvningen för kryddning, och skeda upp i djupa skålar. Toppa med halloumin och strö över den hackade koriandern. Servera med vitlöksbröd om så önskas.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer