Statiskt genererad
Bön- och halloumistuvning
En snabb och enkel vegetariskt stuvning med bönor och halloumi, perfekt för en vardagsmiddag.
Tid
25 min
Portioner
2 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
1 favorit
Ingredienser
- 7,2 dl olivolja
- 1 lök, tunt skivad
- 1 röd paprika, tunt skivad
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 3 msk röd chili pesto
- 1 tsk koriander, malen
- 1 burk (400 g) blandade bönor, avrunna och sköljda
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 125 g halloumi, skivad
- ½ liten knippe färsk koriander, finhackad
- Vitlöksbröd (valfritt, för servering)
Anpassad från 2 portioner
Instruktioner
- 1
Värm 1,7 dl olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt löken och paprikan tillsammans med en nypa salt och stek i 10 minuter eller tills de mjuknat. Tillsätt vitlöken, peston och malen koriander, och laga i 1 minut. Tillsätt bönorna och tomaterna tillsammans med 1,2 dl vatten, koka upp och låt sjuda utan lock i 10 minuter.
- 2
Tillsätt resterande olja i en separat stekpanna över medelhög värme. Stek halloumin i 2 minuter på varje sida eller tills den är gyllenbrun.
- 3
Smaka av bönstuvningen för kryddning, och skeda upp i djupa skålar. Toppa med halloumin och strö över den hackade koriandern. Servera med vitlöksbröd om så önskas.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer