Statiskt genererad
Bulgursallad
En fräsch och hälsosam bulgursallad med grönsaker och fetaost.
Tid
40 min
Portioner
5 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 2,4 dl okokt bulgur (eller quinoa)
- 1 burk (ca 425 g) kikärtor, avsköljda och dränerade
- 0,5 st gurka, hackad
- 0,6 dl röd lök, tärnad
- 1,2 dl färsk hackad persilja
- 1,2 dl färska myntablad, hackade
- 0,6 dl färsk dill, hackad
- 0,8 dl fetaost, smulad
- 0,8 dl hela pistagenötter, rostade
- Salt och nymalen svartpeppar, efter smak
- 0,6 dl extra olivolja
- 1 stor citron, zest och juice
- 0,6 tsk malen spiskummin
- 1 klyfta vitlök
Anpassad från 5 portioner
Instruktioner
- 1
Blanda bulgur och 5,7 dl kokande vatten i en medelstor skål. Låt stå i 30 minuter till en timme, eller tills vattnet har absorberats och bulguren är mjuk (eller koka quinoa enligt paketets anvisningar).
- 2
Gör dressingen genom att vispa ihop ingredienserna i en skål. När bulguren eller quinoan har svalnat, häll dressingen över och rör om för att blanda.
- 3
Tillsätt kikärtor, gurka, lök, persilja, mynta, dill och pistagenötter och rör om för att blanda. Toppa med fetaost samt salt och peppar efter smak.
- 4
Servera kall eller i rumstemperatur. Förvara rester i kylskåp och njut inom 2-3 dagar.