← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Crispy Pork Milanese med Citron-Arugula

En saftig och krispig pork milanese serverad med citronarugula och parmesan.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

fläskkötthuvudrättamerikansk mat
0.0 ★ (0)
Crispy Pork Milanese med Citron-Arugula

Ingredienser

4
portioner
  • 4 benfria fläskkotletter
  • kosher salt och peppar
  • 2 stora ägg, lätt vispade
  • 2,4 dl panko brödsmulor
  • 0,8 dl färsk riven parmesanost
  • 3 till 4 msk olivolja
  • 6 till 8 dl arugula
  • en nypa salt
  • en nypa peppar
  • 1 till 2 citroner, pressade
  • 1 till 2 msk olivolja
  • 0,6 dl färsk riven parmesanost

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Använd en köttklubba för att banka fläskkotletterna tills de är cirka 1,3 cm tjocka. Se till att de är jämnt tjocka. Krydda fläsket med salt och peppar.

  2. 2

    Vispa lätt äggen i en skål. I en annan skål, kombinera brödsmulor och parmesanost. Doppa varje fläskkotlett i ägget och sedan i brödsmulorna, tryck försiktigt så att de fäster.

  3. 3

    Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. När den är varm, tillsätt fläskkotletterna (du kan behöva göra detta i omgångar) och stek på varje sida i cirka 3 till 4 minuter, tills de är gyllenbruna och krispiga och innertemperaturen är 63 grader Celsius. Ta bort fläsket och låt det vila i några minuter innan du skär upp det.

  4. 4

    Skär och servera över citronarugulan!

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer