Statiskt genererad
Crispy Pork Milanese med Citron-Arugula
En saftig och krispig pork milanese serverad med citronarugula och parmesan.
Tid
30 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 4 benfria fläskkotletter
- kosher salt och peppar
- 2 stora ägg, lätt vispade
- 2,4 dl panko brödsmulor
- 0,8 dl färsk riven parmesanost
- 3 till 4 msk olivolja
- 6 till 8 dl arugula
- en nypa salt
- en nypa peppar
- 1 till 2 citroner, pressade
- 1 till 2 msk olivolja
- 0,6 dl färsk riven parmesanost
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Använd en köttklubba för att banka fläskkotletterna tills de är cirka 1,3 cm tjocka. Se till att de är jämnt tjocka. Krydda fläsket med salt och peppar.
- 2
Vispa lätt äggen i en skål. I en annan skål, kombinera brödsmulor och parmesanost. Doppa varje fläskkotlett i ägget och sedan i brödsmulorna, tryck försiktigt så att de fäster.
- 3
Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. När den är varm, tillsätt fläskkotletterna (du kan behöva göra detta i omgångar) och stek på varje sida i cirka 3 till 4 minuter, tills de är gyllenbruna och krispiga och innertemperaturen är 63 grader Celsius. Ta bort fläsket och låt det vila i några minuter innan du skär upp det.
- 4
Skär och servera över citronarugulan!
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer