Statiskt genererad
Dubbel Chokladmuffins
En läcker och chokladig muffin med rik smak och chokladbitar.
Tid
40 min
Portioner
14 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 4,8 dl vetemjöl
- 2,4 dl strösocker
- 1,2 dl osötad kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 315 g halv-söt choklad (chokladbitar)
- 2 stora ägg, rumstempererade
- 1,8 dl gräddfil eller naturell yoghurt, rumstempererad
- 1,2 dl vegetabilisk olja
- 1,2 dl helmjölk, rumstempererad
- 1,5 tsk ren vaniljextrakt
Anpassad från 14 portioner
Instruktioner
- 1
Förvärm ugnen till 218°C. Spraya en muffinsplåt med non-stick spray eller använd muffinsformar. Detta recept ger cirka 14 muffins, så förbered en andra muffinsplåt på samma sätt eller baka i omgångar och spara överbliven smet i rumstemperatur tills den första omgången är klar.
- 2
Vispa ihop mjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och chokladbitar i en stor skål. Ställ åt sidan.
- 3
Vispa ägg, gräddfil, olja, mjölk och vaniljextrakt tillsammans tills de är blandade. Häll de blöta ingredienserna i de torra ingredienserna och vänd ihop med en silikonspatel eller träsked tills allt är helt blandat. (Smeten är ganska tjock, så jag rekommenderar en spatel eller sked istället för en visp.) Undvik att överblanda. Smeten kommer att vara tjock och klibbig.
- 4
Skeda smeten i formarna, fyll dem ända upp till toppen. Baka i 5 minuter vid 218°C och sänk sedan temperaturen till 177°C utan att ta ut muffinsarna. Baka i ytterligare 15-16 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren. Den totala tiden dessa muffins är i ugnen är cirka 20-21 minuter, ge eller ta. (För mini muffins, baka 13-14 minuter totalt vid 177°C hela tiden.)
- 5
Låt muffinsarna svalna i 10 minuter i formen, överför sedan till ett galler tills de är klara att äta.
- 6
Täck överblivna muffins och förvara i rumstemperatur i 5 dagar eller i kylskåp i 1 vecka.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer