Statiskt genererad
Enkel Ugnsbakad Fisk med Vitlök och Basilika
En saftig och smakrik ugnsbakad fisk med vitlök, basilika och citron.
Tid
55 min
Portioner
6 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 900 g fiskfilé (som hälleflundra eller torsk)
- Kosher salt
- Svartpeppar
- 1,5 tsk torkad oregano
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk söt paprika
- 10 vitlöksklyftor, hackade
- 15 basilika blad, tunt skivade
- 6 msk extra jungfruolivolja
- 1 citron, pressad
- 2 paprikor (valfri färg, skivade)
- 2 schalottenlökar, skalade och skivade
Anpassad från 6 portioner
Instruktioner
- 1
Krydda fisken. Torka fisken och krydda med salt och peppar på båda sidor. Lägg den i en stor plastpåse med zip. Tillsätt oregano, koriander, paprika, hackad vitlök, basilika, olivolja och citronsaft. Stäng påsen och massera så att fisken täcks jämnt av marinaden. Låt marinera i 30 minuter eller upp till 1 timme i kylskåp.
- 2
Förbered för bakning. Förvärm ugnen till 220°C. Arrangera paprikorna och schalottenlökarna i botten av en ugnsform (23x33 cm).
- 3
Baka fisken: Lägg fisken ovanpå och häll marinaden över. Baka i den förvärmda ugnen i 15 minuter, eller tills fisken flakar lätt med en gaffel.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer