← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Enkel Ugnsbakad Fisk med Vitlök och Basilika

En saftig och smakrik ugnsbakad fisk med vitlök, basilika och citron.

Tid

55 min

Portioner

6 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

fiskugnmedelhavsmatenkelt recept
4.0 ★ (1)
Enkel Ugnsbakad Fisk med Vitlök och Basilika

Ingredienser

6
portioner
  • 900 g fiskfilé (som hälleflundra eller torsk)
  • Kosher salt
  • Svartpeppar
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk söt paprika
  • 10 vitlöksklyftor, hackade
  • 15 basilika blad, tunt skivade
  • 6 msk extra jungfruolivolja
  • 1 citron, pressad
  • 2 paprikor (valfri färg, skivade)
  • 2 schalottenlökar, skalade och skivade

Anpassad från 6 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Krydda fisken. Torka fisken och krydda med salt och peppar på båda sidor. Lägg den i en stor plastpåse med zip. Tillsätt oregano, koriander, paprika, hackad vitlök, basilika, olivolja och citronsaft. Stäng påsen och massera så att fisken täcks jämnt av marinaden. Låt marinera i 30 minuter eller upp till 1 timme i kylskåp.

  2. 2

    Förbered för bakning. Förvärm ugnen till 220°C. Arrangera paprikorna och schalottenlökarna i botten av en ugnsform (23x33 cm).

  3. 3

    Baka fisken: Lägg fisken ovanpå och häll marinaden över. Baka i den förvärmda ugnen i 15 minuter, eller tills fisken flakar lätt med en gaffel.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer