← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Enkelt Miso-Kurkumalax med Kokosris

En smakrik rätt med lax, kokosris och spenat som lagas i en kastrull.

Tid

40 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

middagenkeltsnabbtvardagsmatgryn och risen kastrullskaldjurhuvudrätt
4.0 ★ (1)
Enkelt Miso-Kurkumalax med Kokosris

Ingredienser

4
portioner
  • 4,8 dl vit jasminris
  • 1 (400 g) burk kokosmjölk
  • Salt och peppar
  • 4 salladslökar, ljusa vita och gröna delar tunt skivade
  • 2 msk vit misopasta
  • 2 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 680 g benfri laxfilé, skuren i bitar om 5-8 cm
  • 5 dl babyspenat
  • 1 lime, delad i klyftor
  • Korianderblad (valfritt), för garnering

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    I en stor gryta eller annan stor tung kastrull med ett tätt passande lock, kombinera riset, kokosmjölken och 5 dl vatten; krydda med 1 tsk salt. Koka upp, täckt, på hög värme.

  2. 2

    Under tiden, i en medelstor skål, kombinera salladslökarna med miso, soja, olivolja, gurkmeja och några varv med pepparkvarnen för att bilda en grov pasta. Tillsätt laxen; blanda för att täcka.

  3. 3

    När riset börjar koka, sänk värmen till medellåg och justera den vid behov för att hålla en sjudande temperatur. Rör om för att säkerställa att inget fastnar i botten.

  4. 4

    Lägg spenaten ovanpå riset. Pressa 2 limeklyftor över spenaten. Placera laxen ovanpå i ett jämnt lager och skrapa i eventuella salladslökar som blivit kvar i skålen. Täck över och laga tills laxen precis är genomkokt, bryt isär den tjockaste biten för att kontrollera, 12 till 16 minuter.

  5. 5

    Pressa de återstående limeklyftorna över laxen. Toppa med koriander, om så önskas. Skopa upp i skålar eller på tallrikar för servering.