← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Enkla Krabbkakor

Enkla krabbkakor med få ingredienser, perfekta för en snabb middag.

Tid

25 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

middagskaldjursnabbt
0.0 ★ (0)
Enkla Krabbkakor

Ingredienser

4
portioner
  • 2,4 dl ströbröd
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 0,6 dl finhackad söt röd paprika
  • 1 stort ägg, lätt vispat
  • 0,6 dl lätt majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,1 tsk cayennepeppar
  • 2 burkar (170 g vardera) krabbkött, avrunnet
  • 1 msk smör

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Förbered krabbblandningen: I en stor skål, kombinera 0,8 dl ströbröd, salladslök, röd paprika, ägg, majonnäs, citronsaft, vitlökspulver och cayenne. Blanda väl, vänd sedan i krabban. För bästa textur, blanda krabbköttet väl utan att överarbeta eller bryta sönder det för mycket.

  2. 2

    Forma krabbkakorna: Lägg de återstående ströbröden i en grund skål. Dela krabbblandningen i åtta portioner. Forma varje portion till en 5 cm boll, doppa varje krabbkaka i ströbrödet och forma till 1,25 cm tjocka biffar.

  3. 3

    Tillaga krabbkakorna: I en stor non-stick stekpanna, värm smöret på medelhög värme. När det har smält och börjar fräsa, tillsätt krabbkakorna. Stek varje sida i tre till fyra minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer