Statiskt genererad
Enkla Krabbkakor
Enkla krabbkakor med få ingredienser, perfekta för en snabb middag.
Tid
25 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 2,4 dl ströbröd
- 2 salladslökar, finhackade
- 0,6 dl finhackad söt röd paprika
- 1 stort ägg, lätt vispat
- 0,6 dl lätt majonnäs
- 1 msk citronsaft
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 0,1 tsk cayennepeppar
- 2 burkar (170 g vardera) krabbkött, avrunnet
- 1 msk smör
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Förbered krabbblandningen: I en stor skål, kombinera 0,8 dl ströbröd, salladslök, röd paprika, ägg, majonnäs, citronsaft, vitlökspulver och cayenne. Blanda väl, vänd sedan i krabban. För bästa textur, blanda krabbköttet väl utan att överarbeta eller bryta sönder det för mycket.
- 2
Forma krabbkakorna: Lägg de återstående ströbröden i en grund skål. Dela krabbblandningen i åtta portioner. Forma varje portion till en 5 cm boll, doppa varje krabbkaka i ströbrödet och forma till 1,25 cm tjocka biffar.
- 3
Tillaga krabbkakorna: I en stor non-stick stekpanna, värm smöret på medelhög värme. När det har smält och börjar fräsa, tillsätt krabbkakorna. Stek varje sida i tre till fyra minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer