← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Friterad Citronfisk

Denna friterade citronfisk är smakrik, krispig, lite söt och full av citronsmak.

Tid

25 min

Portioner

6 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

fiskfriteradmiddagcitron
0.0 ★ (0)
Friterad Citronfisk

Ingredienser

6
portioner
  • 3,6 dl vetemjöl, delat
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,8 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 1 stort ägg, lätt vispat
  • 1,6 dl vatten
  • 1,6 dl citronsaft, delad
  • 0,9 kg abborre eller gösfiléer, skurna i portionsbitar
  • Olja för fritering
  • Citronskivor, valfritt

Anpassad från 6 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Gör smeten: I en skål, kombinera 2,4 dl av mjölet med bakpulver, salt och socker. I en annan skål, kombinera ägget, vattnet och 0,4 dl av citronsaften. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna tills du får en slät smet.

  2. 2

    Panera fisken: Lägg den återstående 0,4 dl citronsaft och 1,2 dl mjöl i separata rena, grunda skålar. Doppa varje filé i citronsaft, sedan i mjöl, och slutligen i smeten.

  3. 3

    Fritera: I en stor stekpanna, värm 2,5 cm olja på medelhög värme. Fritera filéerna tills de är gyllenbruna och fisken flakar lätt med en gaffel, två till tre minuter på varje sida (fyra till sex minuter totalt). Låt den friterade fisken rinna av på pappershanddukar och servera med citronskivor, om så önskas.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer