Statiskt genererad
Friterad Citronfisk
Denna friterade citronfisk är smakrik, krispig, lite söt och full av citronsmak.
Tid
25 min
Portioner
6 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 3,6 dl vetemjöl, delat
- 1 tsk bakpulver
- 0,8 tsk salt
- 0,5 tsk socker
- 1 stort ägg, lätt vispat
- 1,6 dl vatten
- 1,6 dl citronsaft, delad
- 0,9 kg abborre eller gösfiléer, skurna i portionsbitar
- Olja för fritering
- Citronskivor, valfritt
Anpassad från 6 portioner
Instruktioner
- 1
Gör smeten: I en skål, kombinera 2,4 dl av mjölet med bakpulver, salt och socker. I en annan skål, kombinera ägget, vattnet och 0,4 dl av citronsaften. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna tills du får en slät smet.
- 2
Panera fisken: Lägg den återstående 0,4 dl citronsaft och 1,2 dl mjöl i separata rena, grunda skålar. Doppa varje filé i citronsaft, sedan i mjöl, och slutligen i smeten.
- 3
Fritera: I en stor stekpanna, värm 2,5 cm olja på medelhög värme. Fritera filéerna tills de är gyllenbruna och fisken flakar lätt med en gaffel, två till tre minuter på varje sida (fyra till sex minuter totalt). Låt den friterade fisken rinna av på pappershanddukar och servera med citronskivor, om så önskas.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer