← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Gratinerad hummer med citron och vitlök

En lyxig rätt med gratinerad hummer täckt av smör, perfekt för festliga tillfällen.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Medel

Favoriter

0 favoriter

HummerGratineradFestHelgNyår
0.0 ★ (0)
Gratinerad hummer med citron och vitlök

Ingredienser

4
portioner
  • 2 kokta humrar
  • 100 g Svenskt Smör från Arla®, rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.

  2. 2

    Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen.

  3. 3

    Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer