Statiskt genererad
Gratinerad hummer med citron och vitlök
En lyxig rätt med gratinerad hummer täckt av smör, perfekt för festliga tillfällen.
Tid
30 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Medel
Favoriter
0 favoriter
HummerGratineradFestHelgNyår
0.0 ★ (0)
Ingredienser
4
portioner
- 2 kokta humrar
- 100 g Svenskt Smör från Arla®, rumstempererat
- 1 vitlöksklyfta
- rivet skal och saft av 1 citron
- 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
- 2
Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen.
- 3
Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer