← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Grillad nötköttsflankstek med lökmarinad

En enkel och smakrik rätt som gör dig till en fantastisk kock med minimal ansträngning.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

argentinisklökstekhuvudrättmiddagmjölkfriglutenfrinötfrienkelgrillningblendersommarkokböckerwebb
0.0 ★ (0)
Grillad nötköttsflankstek med lökmarinad

Ingredienser

4
portioner
  • 0,5 medelstor gul lök, grovt hackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, skalad
  • 0,6 dl plus 1 msk extra jungfruolivolja
  • 1 msk vatten
  • 0,9 kg flankstek, silverskinn borttaget
  • 1 tsk kosher salt
  • 0,3 tsk nykrossad svartpeppar
  • Rökt havssalt, för avslutning
  • Oxens Chimichurri, för servering (valfritt)

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Blanda löken, vitlöken, 0,6 dl av oljan och vattnet i en mixer; mixa tills slät. Lägg flanksteken i en stor återförslutningsbar plastpåse eller bakform och häll i lökmixen, så att båda sidor täcks. Täck eller linda in köttet väl så att löksmaken inte tränger in i kylskåpet; kyl i minst 4 timmar och upp till 24 timmar.

  2. 2

    Förbered en grill på medelhög värme.

  3. 3

    Ta bort steken från marinaden och krydda båda sidor med kosher salt och peppar. Flytta köttet till grillen och låt det tillagas tills ena sidan är väl brynt, cirka 3 minuter. Vänd och grilla i ytterligare 2 minuter för rare till medium-rare. Vid detta tillfälle, ta bort steken från grillen och låt den vila i 2 minuter för att låta eftervärmen ge en jämnare tillagning. Slutligen, lägg tillbaka steken på grillen och grilla i ytterligare 1 minut per sida (detta garanterar att denna tunna köttbit serveras varm). (Lägg till ytterligare en minut av tillagning på den andra sidan för medium tillagning.) Ta bort flanksteken från grillen och låt den vila i 1 till 2 minuter innan du skär och serverar.

  4. 4

    Skär varje steak med fibrerna i tre sektioner. Vänd varje bit för att skära mot fibrerna i en 45-graders vinkel. Skär i 0,6 cm tjocka skivor på en lätt sned vinkel mot fibrerna. Du bör få cirka 5 skivor per skuren bit, totalt cirka 15 skivor. Flytta köttet till en varm tallrik. Garnera med den återstående 1 msk olja och rökt havssalt och servera med chimichurri.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer