← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Hawaiian Pineapple Chicken Tacos

En tropisk twist på tacos med saftig, strimlad kryddig kyckling i en söt-syrlig ananassås, toppad med färsk ananas och jalapeño – perfekt för en avslappnad middag med smak av sommar.

Tid

50 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Medel

Favoriter

0 favoriter

tacostropiskkycklingananaskvällsmatsmakrikfamilj
4.5 ★ (1)
Hawaiian Pineapple Chicken Tacos

Ingredienser

4
portioner
  • Ca 500 g benfri kyckling (bröst eller lår)
  • 2 dl ananasjuice (eller från färsk ananas)
  • 2 msk tamari eller soja
  • 1 msk sriracha eller annat chilipaste för hetta
  • 2 dl ananas­bitar (färska eller burk)
  • 1 vitlöksklyfta (pressad eller finhackad)
  • 1 liten schalottenlök eller liten lök, finhackad
  • 1 färsk jalapeños, skivade eller hackade för salsa och topping
  • Tortillas (vetemjöl eller majs), för servering
  • Toppingar som: avokado, färsk koriander, salladslök eller salladsblad (valfritt)

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Förbered kycklingen genom att krydda och kombinera med ananasjuice, tamari/soja, sriracha, vitlök och schalottenlök. Låt gärna marinera kort.

  2. 2

    Tillaga kycklingen enligt valt sätt (exempel: tryckkokare, ugn eller spis) tills den är genomlagad och lätt går att dra isär.

  3. 3

    När kycklingen är klar, dra isär (strimla) och blanda med ananasbitarna och eventuellt resterande sås så att smakerna absorberas.

  4. 4

    Värm tortillabröden. Fyll varje tortilla med den strimlade ananas-kycklingen.

  5. 5

    Tillsätt jalapeños, avokado och koriander som toppingar – justera mängd efter önskad hetta.

  6. 6

    Servera genast och njut – dessa tacos är som allra bäst direkt.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer