Statiskt genererad
Karibisk Potatissoppa
En ljus och mustig soppa med en ovanlig blandning av ingredienser som okra, grönkål och svarta ögonärtor.
Tid
30 min
Portioner
6 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
SoppaKaribiskVegetarisk
0.0 ★ (0)
Ingredienser
6
portioner
- 2 medelstora lökar, hackade
- 4,8 ml rapsolja
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 4,8 ml färsk ingefära, hackad
- 4,8 ml malen koriander
- 2,4 ml malen gurkmeja
- 1,2 ml torkad timjan
- 0,6 ml malen kryddpeppar
- 12 dl grönsaksbuljong
- 4,8 dl tärnad sötpotatis, skalad
- 7,2 dl hackad färsk grönkål
- 2,4 dl fryst skivad okra
- 2,4 dl kokosmjölk
- 2,4 dl krossade tomater på burk, avrunna
- 2,4 dl svarta ögonärtor på burk, sköljda och avrunna
- 30 ml limejuice
Anpassad från 6 portioner
Instruktioner
- 1
I en gryta, fräs löken i oljan tills de är mjuka. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor; koka i ytterligare 1 minut.
- 2
Rör ner buljongen och potatisen. Koka upp. Sänk värmen; sjud, täckt, i 5 minuter. Rör ner grönkål och okra. Koka upp igen; sjud, täckt, tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter längre. Tillsätt mjölken, tomaterna, ärtorna och limejuicen; värm igenom.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer