← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Karibisk Potatissoppa

En ljus och mustig soppa med en ovanlig blandning av ingredienser som okra, grönkål och svarta ögonärtor.

Tid

30 min

Portioner

6 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

SoppaKaribiskVegetarisk
0.0 ★ (0)
Karibisk Potatissoppa

Ingredienser

6
portioner
  • 2 medelstora lökar, hackade
  • 4,8 ml rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4,8 ml färsk ingefära, hackad
  • 4,8 ml malen koriander
  • 2,4 ml malen gurkmeja
  • 1,2 ml torkad timjan
  • 0,6 ml malen kryddpeppar
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 4,8 dl tärnad sötpotatis, skalad
  • 7,2 dl hackad färsk grönkål
  • 2,4 dl fryst skivad okra
  • 2,4 dl kokosmjölk
  • 2,4 dl krossade tomater på burk, avrunna
  • 2,4 dl svarta ögonärtor på burk, sköljda och avrunna
  • 30 ml limejuice

Anpassad från 6 portioner

Instruktioner

  1. 1

    I en gryta, fräs löken i oljan tills de är mjuka. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor; koka i ytterligare 1 minut.

  2. 2

    Rör ner buljongen och potatisen. Koka upp. Sänk värmen; sjud, täckt, i 5 minuter. Rör ner grönkål och okra. Koka upp igen; sjud, täckt, tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter längre. Tillsätt mjölken, tomaterna, ärtorna och limejuicen; värm igenom.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer