Statiskt genererad
Kräftpasta med saffran
En färgglad och smakrik pasta med saffran, chili, vitlök och kräftstjärtar – perfekt för middag.
Tid
30 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
1 favorit
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 g saffran (mängden kan halveras)
- 200 g körsbärstomater
- 3 dl crème fraîche
- 2 dl grädde
- 1 citron, zest
- 200 g kräftstjärt
- 1 knippe persilja (liten)
- salt
- peppar
- olja, till stekning
- 400 g tagliatelle
- parmesanost
- färsk spenat
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök
- olivolja
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Hacka löken i små tärningar, hacka vitlök och chili fint.
- 2
Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i chili, vitlök och stek under omrörning i ca 3 min. Tillsätt saffran och fräs lite snabbt. Häll över crème fraîche, grädde och koka upp.
- 3
Tillsätt citronzest, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min.
- 4
Under tiden kan du koka pastan och göra krutongerna.
- 5
Gnugga brödskivorna med vitlöksklyftan. Hacka i tärningar, stek krispiga i olivolja.
- 6
Dela tomaterna på hälften och tillsätt i saffranssåsen, låt puttra i ca 4 min. Vänd ner pastan i såsen, blanda och vänd i kräftorna, persilja.
- 7
Riv gärna över parmesan och servera med brödkurtonger på toppen.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer