← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Kräftpasta med saffran

En färgglad och smakrik pasta med saffran, chili, vitlök och kräftstjärtar – perfekt för middag.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

1 favorit

pastaskaldjursaffranmiddag
5.0 ★ (1)
Kräftpasta med saffran

Ingredienser

4
portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 g saffran (mängden kan halveras)
  • 200 g körsbärstomater
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, zest
  • 200 g kräftstjärt
  • 1 knippe persilja (liten)
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 400 g tagliatelle
  • parmesanost
  • färsk spenat
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Hacka löken i små tärningar, hacka vitlök och chili fint.

  2. 2

    Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i chili, vitlök och stek under omrörning i ca 3 min. Tillsätt saffran och fräs lite snabbt. Häll över crème fraîche, grädde och koka upp.

  3. 3

    Tillsätt citronzest, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min.

  4. 4

    Under tiden kan du koka pastan och göra krutongerna.

  5. 5

    Gnugga brödskivorna med vitlöksklyftan. Hacka i tärningar, stek krispiga i olivolja.

  6. 6

    Dela tomaterna på hälften och tillsätt i saffranssåsen, låt puttra i ca 4 min. Vänd ner pastan i såsen, blanda och vänd i kräftorna, persilja.

  7. 7

    Riv gärna över parmesan och servera med brödkurtonger på toppen.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer