Statiskt genererad
Krämig gnocchi med salsiccia
Färsk potatisgnocchi i en krämig sås med salsiccia, soltorkade tomater och parmesan.
Tid
20 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
1 favorit
Ingredienser
- ca 800 g gnocchi
- 2 msk olivolja
- 300 g färsk salsicciakorv
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 0,5 dl vitt vin
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 dl soltorkade tomater, strimlade
- 0,5 dl parmesanost, riven
- 0,5 dl mascarpone
- Till servering
- 60 g babyspenat
- 0,5 kruka färsk basilika
- 1 citron
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Snitta korvarna och gröp ut färsen. Skär färsen i mindre bitar.
- 2
Skala och finhacka vitlöken.
- 3
Hetta upp en stekpanna och fräs salsiccian tills den fått fin färg.
- 4
Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
- 5
Häll på vinet, grädden, vattnet, de soltorkade tomaterna och buljongtärningen. Låt såsen sjuda ca 10 minuter.
- 6
Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Lyft upp dem med hålslev och lägg ner dem i såsen. Vänd runt tillsammans med riven parmesanost, mascarpone, spenaten och ett gäng färska basilikablad. Smaka av med salt, finrivet citronskal och citronsaft.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer