← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Krämig gnocchi med salsiccia

Färsk potatisgnocchi i en krämig sås med salsiccia, soltorkade tomater och parmesan.

Tid

20 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

1 favorit

gnocchisalsicciapastaitaliensksnabbtenkelt
5.0 ★ (1)
Krämig gnocchi med salsiccia

Ingredienser

4
portioner
  • ca 800 g gnocchi
  • 2 msk olivolja
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl mascarpone
  • Till servering
  • 60 g babyspenat
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 citron

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Snitta korvarna och gröp ut färsen. Skär färsen i mindre bitar.

  2. 2

    Skala och finhacka vitlöken.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna och fräs salsiccian tills den fått fin färg.

  4. 4

    Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut.

  5. 5

    Häll på vinet, grädden, vattnet, de soltorkade tomaterna och buljongtärningen. Låt såsen sjuda ca 10 minuter.

  6. 6

    Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Lyft upp dem med hålslev och lägg ner dem i såsen. Vänd runt tillsammans med riven parmesanost, mascarpone, spenaten och ett gäng färska basilikablad. Smaka av med salt, finrivet citronskal och citronsaft.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer