Statiskt genererad
Marry Me Kyckling
Saftiga kycklingbröst i en krämig, ostig sås med soltorkade tomater och basilika — en rätt som känns festlig men ändå enkel.
Tid
30 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Medel
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 650 g kycklingbröst (utan skinn och ben)
- 50 g vetemjöl
- 1 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
- 150 g soltorkade tomater, urkärnade och finhackade
- 1 tsk torkad oregano
- 2 tsk paprikapulver
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 dl kycklingbuljong
- 50 g parmesanost, fint riven
- 15 g färsk basilika, hackad
- 0,5 citron (saften)
- Salt och nymald svartpeppar efter smak
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Vänd kycklingbrösten i vetemjölet så att de blir lätt täckta.
- 2
Hetta upp olivoljan i en stor djup stekpanna på medel-hög värme. Tillsätt kycklingen och bryn ca 5 minuter på varje sida tills den fått fin färg.
- 3
Sänk värmen och tillsätt vitlök, soltorkade tomater, oregano och paprikapulver. Fräs ca 3-5 minuter tills vitlöken mjuknat.
- 4
Häll i vispgrädde och kycklingbuljong, rör om och lägg tillbaka kycklingen i pannan. Sätt på lock och låt sjuda ca 5 minuter.
- 5
Vänd kycklingen och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter tills den är genomstekt och såsen tjocknat något.
- 6
Ta pannan från värmen, strö över parmesan och basilika samt pressa över citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer