← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Marry Me Kyckling

Saftiga kycklingbröst i en krämig, ostig sås med soltorkade tomater och basilika — en rätt som känns festlig men ändå enkel.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Medel

Favoriter

0 favoriter

kycklingkrämigsoltorkade tomaterbasilikamiddagsrättfamilj
4.8 ★ (2)
Marry Me Kyckling

Ingredienser

4
portioner
  • 650 g kycklingbröst (utan skinn och ben)
  • 50 g vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 150 g soltorkade tomater, urkärnade och finhackade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 50 g parmesanost, fint riven
  • 15 g färsk basilika, hackad
  • 0,5 citron (saften)
  • Salt och nymald svartpeppar efter smak

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Vänd kycklingbrösten i vetemjölet så att de blir lätt täckta.

  2. 2

    Hetta upp olivoljan i en stor djup stekpanna på medel-hög värme. Tillsätt kycklingen och bryn ca 5 minuter på varje sida tills den fått fin färg.

  3. 3

    Sänk värmen och tillsätt vitlök, soltorkade tomater, oregano och paprikapulver. Fräs ca 3-5 minuter tills vitlöken mjuknat.

  4. 4

    Häll i vispgrädde och kycklingbuljong, rör om och lägg tillbaka kycklingen i pannan. Sätt på lock och låt sjuda ca 5 minuter.

  5. 5

    Vänd kycklingen och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter tills den är genomstekt och såsen tjocknat något.

  6. 6

    Ta pannan från värmen, strö över parmesan och basilika samt pressa över citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer