← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Ört- och Ostfyllda Hamburgare

En läcker hamburgare med krämig ostfyllning och fräscha örter.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

HamburgareGrillLunch
0.0 ★ (0)
Ört- och Ostfyllda Hamburgare

Ingredienser

4
portioner
  • 0,6 dl riven cheddarost
  • 2 msk färskost, mjukad
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 3 tsk dijonsenap, delad
  • 2 gröna lökar, tunt skivade
  • 3 msk torra brödsmulor
  • 2 msk ketchup
  • 0,3 tsk salt
  • 0,3 tsk torkad rosmarin, krossad
  • 0,1 tsk torkade salvia blad
  • 0,5 kg mager nötfärs (90% magert)
  • 4 hamburgerbröd, delade
  • Valfria pålägg: salladsblad och tomatskivor

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    I en liten skål, blanda cheddarost, färskost, persilja och 1 tsk senap. I en annan skål, blanda gröna lökar, brödsmulor, ketchup, kryddor och resterande senap. Tillsätt köttfärsen; blanda lätt men noggrant.

  2. 2

    Forma blandningen till 8 tunna biffar. Skopa ostblandningen på mitten av 4 biffar; toppa med resterande biffar och tryck kanterna ordentligt för att försegla.

  3. 3

    Grilla hamburgarna, täckta, över medelhög värme eller gratinera 10 cm från värmen tills en termometer visar 71°C, 4-5 minuter på varje sida. Servera på bröd med önskade pålägg.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer