Statiskt genererad
Ört- och Ostfyllda Hamburgare
En läcker hamburgare med krämig ostfyllning och fräscha örter.
Tid
30 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 0,6 dl riven cheddarost
- 2 msk färskost, mjukad
- 2 msk hackad färsk persilja
- 3 tsk dijonsenap, delad
- 2 gröna lökar, tunt skivade
- 3 msk torra brödsmulor
- 2 msk ketchup
- 0,3 tsk salt
- 0,3 tsk torkad rosmarin, krossad
- 0,1 tsk torkade salvia blad
- 0,5 kg mager nötfärs (90% magert)
- 4 hamburgerbröd, delade
- Valfria pålägg: salladsblad och tomatskivor
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
I en liten skål, blanda cheddarost, färskost, persilja och 1 tsk senap. I en annan skål, blanda gröna lökar, brödsmulor, ketchup, kryddor och resterande senap. Tillsätt köttfärsen; blanda lätt men noggrant.
- 2
Forma blandningen till 8 tunna biffar. Skopa ostblandningen på mitten av 4 biffar; toppa med resterande biffar och tryck kanterna ordentligt för att försegla.
- 3
Grilla hamburgarna, täckta, över medelhög värme eller gratinera 10 cm från värmen tills en termometer visar 71°C, 4-5 minuter på varje sida. Servera på bröd med önskade pålägg.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer