← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Pasta med italiensk korv och fjärilspasta

En enkel och läcker pastarätt med italiensk korv, perfekt för hektiska vardagskvällar.

Tid

25 min

Portioner

6 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

PastaItalienskHuvudrätt
0.0 ★ (0)
Pasta med italiensk korv och fjärilspasta

Ingredienser

6
portioner
  • 1 paket (450 g) fjärilspasta
  • 0,5 kg italiensk korv (bulk)
  • 0,5 dl hackad lök
  • 0,3 tsk krossade röda chiliflakes
  • 1,5 tsk hackad vitlök
  • 2 burkar (400 g vardera) italienska krossade tomater, avrunna och hackade
  • 3,6 dl vispgrädde
  • 0,3 tsk salt
  • 0,3 tsk torkad basilika
  • Riven parmesanost

Anpassad från 6 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, häll av dem och ställ åt sidan.

  2. 2

    Under tiden, i en kastrull, koka korven med löken och krossade chiliflakes på medelhög värme tills korven inte längre är rosa, cirka 5 till 7 minuter, bryt upp köttet i smulor medan du lagar mat. Tillsätt vitlöken och koka i ytterligare en minut, häll sedan av.

  3. 3

    Rör ner tomaterna, grädden, saltet och basilikan, koka upp pannan på medelhög värme. Sänk värmen och låt sjuda utan lock tills såsen tjocknar, cirka 6 till 8 minuter, rör om då och då.

  4. 4

    Rör ner pastan och värm igenom. Servera rätten toppad med parmesanost.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer