Statiskt genererad
Pasta med italiensk korv och fjärilspasta
En enkel och läcker pastarätt med italiensk korv, perfekt för hektiska vardagskvällar.
Tid
25 min
Portioner
6 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 1 paket (450 g) fjärilspasta
- 0,5 kg italiensk korv (bulk)
- 0,5 dl hackad lök
- 0,3 tsk krossade röda chiliflakes
- 1,5 tsk hackad vitlök
- 2 burkar (400 g vardera) italienska krossade tomater, avrunna och hackade
- 3,6 dl vispgrädde
- 0,3 tsk salt
- 0,3 tsk torkad basilika
- Riven parmesanost
Anpassad från 6 portioner
Instruktioner
- 1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, häll av dem och ställ åt sidan.
- 2
Under tiden, i en kastrull, koka korven med löken och krossade chiliflakes på medelhög värme tills korven inte längre är rosa, cirka 5 till 7 minuter, bryt upp köttet i smulor medan du lagar mat. Tillsätt vitlöken och koka i ytterligare en minut, häll sedan av.
- 3
Rör ner tomaterna, grädden, saltet och basilikan, koka upp pannan på medelhög värme. Sänk värmen och låt sjuda utan lock tills såsen tjocknar, cirka 6 till 8 minuter, rör om då och då.
- 4
Rör ner pastan och värm igenom. Servera rätten toppad med parmesanost.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer