Statiskt genererad
Sardiner på toast med tomatsallad
En snabb och smakrik lunch med sardiner på toast och fräsch tomatsallad.
Tid
11 min
Portioner
2 portioner
Svårighetsgrad
Lätt
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 1 röd lök (160 g)
- 1 färsk röd chili
- 1 liten fänkål (160 g)
- rödvinsvinäger
- extra jungfruolja
- 1 x 400 g burk cannellinibönor
- 160 g inlagda rostade röda paprikor
- 300 g mogna körsbärstomater i blandade färger
- 8 svarta oliver, med kärna
- 2 skivor fullkorns-surdegsbröd
- 1 x 105 g burk sardiner i vårvatten, från hållbara källor
Anpassad från 2 portioner
Instruktioner
- 1
Skala löken, ta bort fröna från chilin och trimma fänkålen, spara eventuella bladtopp. Skiva allt mycket fint eller använd en snabbskärare, lägg i en stor skål med 2 msk rödvinsvinäger och 2 msk extra jungfruolja, och massera väl.
- 2
Skölj bönorna och tillsätt dem, skiva och tillsätt paprikorna. Hacka och tillsätt tomaterna. Ta bort kärnorna från oliverna och riv dem i bitar, blanda sedan riktigt väl och krydda perfekt med havssalt och svartpeppar.
- 3
Rosta brödet. Häll av sardinerna (jag gillar att hälla av vätskan i salladen), lägg dem på toasten, strö över eventuella sparade fänkålstoppar och fördela mellan dina tallrikar. Avsluta med en skvätt extra jungfruolja innan servering.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer