← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Sardiner på toast med tomatsallad

En snabb och smakrik lunch med sardiner på toast och fräsch tomatsallad.

Tid

11 min

Portioner

2 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

Dairy-freeFishTomatLunchHälsosamma luncherSnabbt & hälsosamtSnabbt & enkelt
5.0 ★ (1)
Sardiner på toast med tomatsallad

Ingredienser

2
portioner
  • 1 röd lök (160 g)
  • 1 färsk röd chili
  • 1 liten fänkål (160 g)
  • rödvinsvinäger
  • extra jungfruolja
  • 1 x 400 g burk cannellinibönor
  • 160 g inlagda rostade röda paprikor
  • 300 g mogna körsbärstomater i blandade färger
  • 8 svarta oliver, med kärna
  • 2 skivor fullkorns-surdegsbröd
  • 1 x 105 g burk sardiner i vårvatten, från hållbara källor

Anpassad från 2 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Skala löken, ta bort fröna från chilin och trimma fänkålen, spara eventuella bladtopp. Skiva allt mycket fint eller använd en snabbskärare, lägg i en stor skål med 2 msk rödvinsvinäger och 2 msk extra jungfruolja, och massera väl.

  2. 2

    Skölj bönorna och tillsätt dem, skiva och tillsätt paprikorna. Hacka och tillsätt tomaterna. Ta bort kärnorna från oliverna och riv dem i bitar, blanda sedan riktigt väl och krydda perfekt med havssalt och svartpeppar.

  3. 3

    Rosta brödet. Häll av sardinerna (jag gillar att hälla av vätskan i salladen), lägg dem på toasten, strö över eventuella sparade fänkålstoppar och fördela mellan dina tallrikar. Avsluta med en skvätt extra jungfruolja innan servering.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer