← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Snabb Koreansk Bibimbap (Koreansk Ris Skål)

En lättlagad och anpassningsbar koreansk bibimbap, perfekt för snabba middagar!

Tid

40 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Lätt

Favoriter

0 favoriter

AsiatisktHuvudrätt
4.5 ★ (1)
Snabb Koreansk Bibimbap (Koreansk Ris Skål)

Ingredienser

4
portioner
  • 2 matskedar avokadoolja
  • 1,5 matskedar rostad sesamolja
  • 1 stor zucchini (halverad och tunt skivad)
  • Kosher salt och nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 1 liten morot (skuren i matchstick)
  • 140 gram babyspenat
  • 4 dl mungbönsgroddar
  • 115 gram shiitakesvampar (skivade)
  • Ris
  • Koreansk bulgogi eller koreansk nötfärs
  • Kimchi
  • Stekta ägg
  • Gochujang
  • Rostad sesamolja
  • Rostade sesamfrön

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    I en liten skål, vispa ihop avokadoolja och sesamolja.

  2. 2

    Värm 2-3 teskedar av avokadoolje- och sesamolje-blandningen i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme. Tillsätt zucchini i ett enda lager; krydda med salt och peppar efter smak. Koka, rör om då och då, tills den mjuknar och blir precis mjuk, cirka 2-3 minuter; ställ åt sidan.

  3. 3

    Värm 2-3 teskedar av avokadoolje- och sesamolje-blandningen i pannan. Tillsätt morötter; krydda med salt och peppar efter smak. Koka, rör om då och då, tills de mjuknar och blir precis mjuka, cirka 2-3 minuter; ställ åt sidan.

  4. 4

    Värm 2-3 teskedar av avokadoolje- och sesamolje-blandningen i pannan. Tillsätt spenat; krydda med salt och peppar efter smak. Koka, rör om då och då, tills den mjuknar och blir precis mjuk, cirka 2-3 minuter; ställ åt sidan.

  5. 5

    Värm 2-3 teskedar av avokadoolje- och sesamolje-blandningen i pannan. Tillsätt bönsprout; krydda med salt och peppar efter smak. Koka, rör om då och då, tills de mjuknar och blir precis mjuka, cirka 2-3 minuter; ställ åt sidan.

  6. 6

    Värm 2-3 teskedar av avokadoolje- och sesamolje-blandningen i pannan. Tillsätt svamp; krydda med salt och peppar efter smak. Koka, rör om då och då, tills de mjuknar och blir precis mjuka, cirka 2-3 minuter; ställ åt sidan.

  7. 7

    Dela riset i 4 skålar. Topp med koreansk bulgogi eller koreansk nötfärs, kimchi, zucchini, morötter, spenat, bönsprout, svamp och ägg, droppa med gochujang efter smak. Garnera med sesamolja och sesamfrön, om så önskas.