← Tillbaka till alla recept

Statiskt genererad

Thaicos

En festlig och smakrik version av tacos med thailändsk touch – fläskfärs med soja, fisksås och hoisinsås tillsammans med krispiga grönsaker och örter, serverad i tortillas eller salladsblad.

Tid

30 min

Portioner

4 portioner

Svårighetsgrad

Medel

Favoriter

0 favoriter

fredagsmysvardagsmatsmakrikasian-fusionsnabb
5.0 ★ (1)
Thaicos

Ingredienser

4
portioner
  • 500 g fläskfärs.
  • 2 msk japansk soja.
  • 1 msk fisksås.
  • 1 msk hoisinsås.
  • 0,5 msk sesamolja.
  • Salt och peppar efter smak.
  • 2 morötter.
  • 3 selleristjälkar.
  • 2 st vårlökar (eller ½ purjolök).
  • 200 g böngroddar.
  • 0,5 färsk chili.
  • 0,5 kruka mynta.
  • 1 kruka koriander.
  • 1 dl majonnäs.
  • 2 vitlöksklyftor.
  • Saft från 1 lime.
  • 3 schalottenlökar.
  • Tortillas eller salladsblad till servering.

Anpassad från 4 portioner

Instruktioner

  1. 1

    Stek fläskfärsen i olja tills den fått mycket färg och blivit lite knaprig.

  2. 2

    Blanda ihop soja, fisksås, hoisinsås, sesamolja samt salt och peppar och häll såsen över färsen. Rör runt.

  3. 3

    Skala och skölj morötter och selleri. Skär morötterna i tunna stavar (julienne-stil), hacka selleristjälkarna och skiva vårlökar/purjolök tunt. Blanda med böngroddar i en stor skål.

  4. 4

    Skala och hacka schalottenlökarna och fritera dem i olja tills de blir krispiga. (Om du vill kan du använda färdig rostad lök – det viktiga är krispet.)

  5. 5

    Riv vitlök och ingefära, hacka färsk chili om du använder. Blanda majonnäs med sriracha (eller önskad mängd) samt vitlök, ingefära och limesaft till en chilimajonnäs.

  6. 6

    Tillsätt den avsvalnade färsen i grönsaksblandningen och blanda runt.

  7. 7

    Avsluta med att toppa med färsk koriander, mynta, färsk chili och krispig schalottenlök. Ved servering: låt alla fylla egna tortillas eller salladsblad och toppa med chilimajonnäs, koriander och optional picklad rödlök.

Dryckesförslag

Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer