Statiskt genererad
Thaicos
En festlig och smakrik version av tacos med thailändsk touch – fläskfärs med soja, fisksås och hoisinsås tillsammans med krispiga grönsaker och örter, serverad i tortillas eller salladsblad.
Tid
30 min
Portioner
4 portioner
Svårighetsgrad
Medel
Favoriter
0 favoriter
Ingredienser
- 500 g fläskfärs.
- 2 msk japansk soja.
- 1 msk fisksås.
- 1 msk hoisinsås.
- 0,5 msk sesamolja.
- Salt och peppar efter smak.
- 2 morötter.
- 3 selleristjälkar.
- 2 st vårlökar (eller ½ purjolök).
- 200 g böngroddar.
- 0,5 färsk chili.
- 0,5 kruka mynta.
- 1 kruka koriander.
- 1 dl majonnäs.
- 2 vitlöksklyftor.
- Saft från 1 lime.
- 3 schalottenlökar.
- Tortillas eller salladsblad till servering.
Anpassad från 4 portioner
Instruktioner
- 1
Stek fläskfärsen i olja tills den fått mycket färg och blivit lite knaprig.
- 2
Blanda ihop soja, fisksås, hoisinsås, sesamolja samt salt och peppar och häll såsen över färsen. Rör runt.
- 3
Skala och skölj morötter och selleri. Skär morötterna i tunna stavar (julienne-stil), hacka selleristjälkarna och skiva vårlökar/purjolök tunt. Blanda med böngroddar i en stor skål.
- 4
Skala och hacka schalottenlökarna och fritera dem i olja tills de blir krispiga. (Om du vill kan du använda färdig rostad lök – det viktiga är krispet.)
- 5
Riv vitlök och ingefära, hacka färsk chili om du använder. Blanda majonnäs med sriracha (eller önskad mängd) samt vitlök, ingefära och limesaft till en chilimajonnäs.
- 6
Tillsätt den avsvalnade färsen i grönsaksblandningen och blanda runt.
- 7
Avsluta med att toppa med färsk koriander, mynta, färsk chili och krispig schalottenlök. Ved servering: låt alla fylla egna tortillas eller salladsblad och toppa med chilimajonnäs, koriander och optional picklad rödlök.
Dryckesförslag
Välj åldersgrupp för att se anpassade dryckesrekommendationer